Наші фахівці з радістю дадуть відповідь на будь-яке питання щодо наших послуг.
Жми скорее Like;)
Перлин вистачить усім або культивування перлів
21.03.2016
Перли — унікальний камінь. І не тільки тому, що вважається символом елегантності завдяки своїй правильній круглій формі і ніжній кольоровій палітрі. На відміну від інших природних каменів, які утворюються в гірських породах, мають неправильну форму і тьмяні кольори, перли зароджуються у водному середовищі, а свої ідеальні форми отримують завдяки природі, тому і не вимагають додаткової обробки.
Натуральні перли
Перлинка формується в результаті життєдіяльності молюска і на самих ранніх стадіях свого існування являє собою щільну перламутрову оболонку, якою устриця поступово огортає стороннє тіло, що потрапило в раковину. І лише через кілька років ловець перлів дістає з дна моря або річки прекрасну перлину, з якої потім майстри створять чудову прикрасу. А ви вже зможете купити вироби з перлами будь-якого дизайну і призначення: перлинні сережки, намиста, браслети — все те, що вам так подобається.
Культивування перлин
Нам відомо з дитинства, що перли видобувають. Але невже його на планеті настільки багато, що легко задовольняються потреби всіх любителів цього виду дорогоцінних каменів? Так, природа щедра, разом з тим попит народжує пропозицію, тому люди навчилися виробляти перли. Про штучний ми мову не ведемо, оскільки він не належить до коштовних каменів. Справжні перли також можна виростити, не чекаючи, поки природа зробить це сама. Цей вид промислу називається культивуванням.Сережки, браслети, кольє, брошки та каблучки з культивованими перлами вже давно заповнили прилавки ювелірних магазинів і користуються великим попитом серед любителів вишуканих прикрас.
Промислове вирощування перлів на спеціальних «перлинних фермах»:
1. Спочатку раковину дуже акуратно розкривають, щоб не пошкодити, роблять невеликий розріз в м'якій тканині устриці і поміщають в нього чужорідне тіло, наприклад, дрібний осколок раковини іншої устриці.
2. Коли багато раковин зазнали таку «операцію», їх складають в рибальські мережі і занурюють у водойм. Там їм належить визрівати кілька місяців. В морі або річці багато поживних речовин, вельми корисних для молюска. За цей час осколочок обростає шаром перламутру і прикріплюється до раковини зсередини. Як це і відбувається в природних умовах. Але важливо регулярно стежити за температурою води, її змінами, щоб устриця не загинула, а перлина дозріла. Наприклад, в Китаї часом дозрівання перлини і її вилучення є вересень. Саме цей час року в тих краях сприятливий для культивування.
Але варто зазначити, що масового виробництва перлів в світі немає, тому що даний промисел дуже схильний до впливу клімату. З мільйонів устриць лише деяка їх частина здатна зробити якісну перлину. Тому в світі також ціна на перли і вироби з нього досить висока.
3. Після отримання перлин з раковини їх відправляють на спеціальні заводи для сортування за формою, кольором і розміром. Перлини, які виявляються непридатними для ювелірного виробництва, перемелюють в порошок і використовують для додавання в деякі косметичні препарати.
4. Добірні ж перлини готуються для ювелірних прикрас. У них, наприклад, роблять ідеальні дірочки, якщо перли призначені для намиста, браслета або сережок. Це вкрай складний і відповідальний процес, тому що навіть найменше порушення симетрії зіпсує перлину, і її не можна буде вже застосувати в оздобленні.
Природа щедра на розкішні подарунки людям. Користуючись із задоволенням її плодами, нам важливо пам'ятати про бережливе ставлення до неї.